Thursday, December 12, 2019

Prajitura cu mac Tosca

Ingrediente

  • Pt blat: 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g mac macinat
  • 1 praf de copt
  • 6 ling faina
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 8 galbenusuri
  • o budinca vanilie
  • 200g zahar pudra
  • 500 ml lapte fiert
  • coaja de lamaie
  • 250 g unt
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • Pt glazura:
  • aprox 30 biscuiti petit beurre mari
  • 80 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina si praful de sare si copt.

Crema: Se bat galbenusurile cu zaharul si cel vaniliat deasemenea, cu mixerul pana se face o spuma. Se pune pe abur pana se ingroasa. Si apoi se raceste. Intre timp poti sa faci budinca si deasemenea trebuie sa fie si ea racita. Apoi se freaca untul spuma, care este moale de la temperatura camerei. Si apoi se adauga galbenusurile pe rand si budinca la fel. Se adauga si coaja de lamaie si daca vrei mai poti adauga si esenta de vanilie.

Apoi se pune peste blat . Peste crema se pun biscuitii. Peste ei vine ciocolata menaj. Prajitura este gata! Trebuie tinuta la rece si apoi servita!

No comments:

Post a Comment